Wonen / Huis en Tuin

Hoe richt je je tuin in

Je bent net verhuisd van je gedeelde flat naar jouw eigen woning, gefeliciteerd! Je hebt eindelijk je eigen stekkie waar je je autootje voor de deur kunt parkeren en met een eigen tuin. Nu komt het leukste van een eigen woning, alles inrichten! Maar hoe doe je dit nou eigenlijk met je tuin? Er zijn zoveel verschillende opties mogelijk, denk hierbij aan verschillende soorten tegels en schuttingen, verschillende soorten meubels, zoals een aluminium loungeset of een houten bistro set en als laatste natuurlijk te vergeten verschillende soorten planten en bloemen. Hieronder geven we je een paar tips om mee te nemen in jouw nieuwe tuin.

De basis

De basis van jouw tuin is erg belangrijk. Hierin bepaal je in grote lijnen hoe de stijl van jouw tuin zal uitpakken. Kies je voor een strak design met grote tegels en een grijs tint schutting? Ga je voor warmere tinten met een mooie eikenhouten schutting en meer terracotta tinten in de tuin? Misschien kies je wel voor een groene tuin, met veel planten en een moestuin. Denk goed na over welke kant je op wilt gaan met de grotere onderdelen van jouw tuin zodat je het kunt perfectioneren met de accessoires zoals meubels, kussens, kleden en parasols.

De sfeerbepalers

Wanneer je de basis gelegd hebt voor jouw tuin kun je gaan kijken hoe je dit wilt aankleden. Aan de hand van de basis kun je mooie bijpassende meubels gaan uitzoeken. Het is natuurlijk ook afhankelijk hoe groot jouw tuin is en wat het budget is. Ongeacht het budget zijn er tegenwoordig veel manieren om ervoor te zorgen dat jouw tuin een waar paradijs wordt. Zo kun je er voor kiezen om een loungeset te kopen met bijpassende kussens en een tafel. Heb je nu wat minder te besteden dan kun je van pallets een hele gave bank maken en deze aankleden met kussen in een hip stofje. Heb je nou een kleinere tuin dan wil je voornamelijk naar functionele meubels kijken die je misschien wel op meerdere manieren kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar een hogere loungeset, zodat je kan liggen relaxen maar ook op een fijne hoogte lekker buiten kan eten.

Puntjes op de i

Wanneer je jouw tuin fijn hebt aangekleed kun je het gaan perfectioneren met de kleine finishing touches. Zo kun je gaan kijken voor verlichting in je tuin. Wil je gebruik maken van lampen of van kaarsen? Wil je planten plaatsen? Zo ja kies je dan alleen voor groen of wil je ook kleur? Kijk hierbij vooral rond in de tuincentra om ideeën op te doen die helemaal in jouw stijl passen. Zo kun je van jouw tuin het verlengde van jouw woning maken. Vergeet vooral ook niet te kijken naar het gereedschap wat je nodig hebt om jouw tuin te onderhouden. Wanneer je planten of bloemen plaatst is het fijn om wat tuingereedschap te hebben zoals een hark, schep en gieter. Maar het is ook fijn om een goede bezem te hebben om te tuin aan te kunnen geven wanneer de herfst weer aanbreekt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button
ajax-loader