Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

De goedkope stucadoor

We zijn nu eenmaal Nederlanders en dus proberen we standaard zo zuinig mogelijk uit te zijn als het gaat om het uitbesteden van werkzaamheden als het stucen van muren en plafonds. Toch zullen we wel moeten, want een goede stucadoor is goud waard. Je kunt natuurlijk zelf wat gaan aanklooien en sommige onder ons hebben wel degelijk talent voor stucwerk en andere doe-het-zelf klusjes en klussen. Stucen, ook wel pleisteren, of beter gezegd, goed stucen of goed pleisteren is nou eenmaal vakwerk. Dat besteed je uit en daar hangt een prijskaartje aan.

Goedkoop is relatief

Als het om vakwerk gaat, is het nog niet zo simpel uit te vogelen wat allereerst een redelijke prijs is, en nog liever een zo goedkoop mogelijke optie. Toch is niet alles wat als een goedkope stucadoor gezien wordt hetzelfde.

• Goedkoop is afhankelijk van het budget
Als iemand heel veel geld te besteden heeft, dan wordt de term ‘goedkoop’ ineens een stuk ruimer. Een simpel voorbeeld: voor iemand die voor het stucen van plafond en muren €20000 te besteden heeft, is met een bod van €10000 relatief goedkoop uit. Voor iemand met maar €5000 te besteden, is dat niet eens haalbaar.
• Goedkoop is afhankelijk van de kwaliteit
Je bent slim en vraagt een aantal offertes aan van stucadoors uit jouw omgeving en eentje springt eruit als zijnde ‘goedkoop’ of de ‘goedkoopste’, want die is er natuurlijk altijd eentje aanwezig, nietwaar? Uiteraard is het dan nog altijd belangrijk te vergelijken wat je er precies voor krijgt. Helaas is het belangrijkste aspect pas achteraf te beoordelen: wat is de kwaliteit van het gedane werk? Ben je tevreden, dan is dat mooi meegenomen, maar zo niet, dan kan het ‘goedkoop’ stucen wel eens een stuk duurder uit gaan vallen.
• Goedkoop is afhankelijk van de tijdsduur van de werkzaamheden
Het is logisch te veronderstellen dat hoe langer een stucadoor voor jou bezig is, hoe duurder je uit zult zijn. Het is verstandig om in de offerte een verduidelijking daarvan te krijgen, zeker als het gebaseerd is op het uurloon van de stucadoor. Als je per vierkante meter rekent, weet je wel precies wat je daaraan kwijt bent, maar nog altijd niet hoe lang het gaat duren.

 

Betoncire-Stukadoor24.nl

Die tijdsduur van het stucwerk is niet alleen belangrijk voor het bepalen van de kosten ervan, maar ook voor hoelang je niet in staat bent geheel of gedeeltelijk van je huis gebruik te maken.

Goedkoop is vaak duurkoop, maar dat hoeft natuurlijk niet

Eigenlijk is het dus nooit exact te bepalen of je nou wel of niet goedkoop uit bent en weet je dat alleen pas achteraf definitief. Uiteraard vraag je op zijn minst 4 tot 6 offertes aan bij stukadoorsbedrijven en dan alleen nog maar bij gecertificeerde vakmensen met mogelijk één of meer officiële keurmerken, en het liefst een aantal positieve recensies. Normaal gesproken zit je dan altijd goed en kun je de voor jou goedkoopste optie accepteren.

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Ik denk dat je altijd moet kijken naar een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben gelukkig aanbevelingen gekregen van vrienden. Ons stucwerk is erg mooi geworden en het ging ook redelijk snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button
ajax-loader