Bouw en Vastgoed

Isoleren vloer, dit is wat je erover dient te weten

We trappen een open deur in wanneer we stellen dat het vandaag de dag mogelijk is om een groot aantal verschillende onderdelen van je woning te isoleren. Het gaat hierbij dan niet alleen maar om de muren en het dak, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld de vloer? Steeds vaker kan er vastgesteld worden dat het isoleren vloer een karwei is dat mensen zo snel mogelijk in hun woning willen laten uitvoeren. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, want ook via de vloer in huis kan er zeker heel wat warme lucht verloren gaan. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? De informatie die we voor jou op deze pagina hebben verzameld vertelt er je alles over! 

 

Isoleren vloer, welke voordelen zijn eraan verbonden?

Om te beginnen is het een goed idee om even stil te blijven staan bij de voordelen die verbonden zijn aan het isoleren vloer. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat er toch wel best sprake is van enkele zeer interessante voordelen. Meer concreet gaat het hierbij dan om de onderstaande:

  1. De vloer zal als gevolg van de aanwezige isolatie altijd lekker warm aanvoelen;
  2. Er kan worden voorkomen dat warme lucht via de vloer kan ontsnappen; 
  3. Doordat warmteverlies wordt voorkomen kan je geld besparen; 

Naast bovenstaande voordelen is het bovendien eveneens zo dat er kan worden gerekend op extra interessante voordelen. Het is bijvoorbeeld tevens zo dat het aanbrengen van vloerisolatie in principe altijd tot de mogelijkheden behoort. Is het isoleren van de vloer op zich geen optie? Dan kan je immers nog altijd kiezen voor het isoleren van de kruipruimte eronder (indien aanwezig).

 

Van welke isolatiematerialen kan je gebruikmaken? 

Voor het isoleren vloer is het mogelijk om een keuze te maken tussen tal van verschillende soorten isolatiematerialen. Denk wat dit betreft concreet aan de volgende opties:

  1. Vloerisolatieplaten;
  2. Gespoten PUR-schuim; 
  3. Isolatiechape; 

Er dient rekening mee te worden gehouden dat niet alleen de eigenschappen van deze verschillende soorten isolatiematerialen verschillen, dat geldt bovendien eveneens voor de prijzen welke gelden. Wil je graag kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten. Dan is het doorgaans vooral aangewezen om te kiezen voor het aankopen van vloerisolatieplaten. 

 

Hoeveel bedragen de kosten precies?

Bij het isoleren vloer dient er uiteraard rekening te worden gehouden met een aantal kosten waarmee je kan worden geconfronteerd. Wat deze kosten betreft dient er te worden gekeken naar verschillende factoren. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

  • Het soort isolatiemateriaal waar je gebruik van gaat maken;
  • De hoeveelheid isolatiemateriaal die je nodig hebt (eventuele kwantumkorting); 
  • De vakman waar je een beroep op doet en waar deze zich bevindt;

Let op, wanneer je kiest voor het uitbesteden van het isoleren vloer aan een vakman die relatief ver bij je vandaan woont zal je tot de conclusie komen dat je daarbij hogere voorrijkosten zal moeten betalen. Het spreekt voor zich dat dit een niet onbelangrijke factor kan zijn voor wat de totale kostprijs betreft waar je bij het plaatsen van vloerisolatie aandacht aan moet besteden.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op deze website: ‘Htas‘. Of bekijk onze blog pagina voor meer of andere leuke onderwerpen en artikelen. Zoals: Webwinkels, Eten & Drinken, Recreatie en Vrije tijd, Vakantie en Reizen, en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader