Fietsen

5 tips voor het kopen van een elektrische fiets

Steeds meer mensen kiezen voor een ebike, ook wel een elektrische fiets genoemd. De elektrische fiets maakt het mogelijk om de auto vaker te laten staan, gemakkelijker langere afstanden af te leggen op de fiets en te blijven bewegen als dit fysiek minder gaat. Zowel jongeren als ouderen hebben veel plezier van de ebike. Door de enorme vraag naar deze fietsen is het aanbod echter ook explosief toegenomen. Ebikes online zijn genoeg te vinden, maar hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt?

De aankoop van een elektrische fiets is zeker niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het belangrijk dat dit met uiterste zorgvuldigheid wordt gedaan. Met behulp van de volgende 5 tips wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken.

1. Kies de juiste fietsenwinkel

Hoewel de meeste ebikes bij heel veel verschillende aanbieders worden verkocht, zit er natuurlijk wel een groot verschil in service. Daarom is het allereerst belangrijk om de juiste fietsenwinkel bike uit te kiezen. Op die manier weet je zeker dat je van een goede service kunt profiteren. Bovendien kunnen dergelijke vakmensen ook helpen bij het maken van een keuze. Begin daarom altijd met het opstellen van een wensenlijstje en neem deze mee (of geef deze telefonisch door aan een webwinkel) en bespreek vervolgens de verschillende mogelijkheden. Een goede fietsenverkoper weet jou precies te vertellen welke ebike bij je past en waarom.

2. De juiste frametype

Het kiezen van de juiste frametype is altijd van belang bij het kopen van een fiets. Of dit nu een gewone fiets is of een ebike. Gelukkig zijn ebikes in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn varianten met een heren- of vrouwenframe, maar ook zelfs met een extra lage instap. Dat laatste is vooral prettig wanneer je moeite hebt met het op- en afstappen van de fiets.

3. Vermogen van de motor

Het is tevens belangrijk om na te gaan waar je de fiets precies voor gaat gebruiken. Is dit voor een dagelijks ritje naar je werk? Of incidenteel een keer een lange fietstocht? Welke paden doorkuis je tijdens deze tochtjes? Vooral vlakke, eenvoudig te berijden weggetjes? Of een heuvel of viaduct? Wanneer je extra veel ondersteuning verlangt tijdens de rit, is het goed om naar het vermogen van de motor te kijken. Een motor met een hoger vermogen geeft veel meer ondersteuning tijdens het rijden dan een motor met een laag vermogen.

4. Actieradius van de motor

Afhankelijk van de wijze waarop je de ebike gebruikt, is het ook belangrijk om naar de actieradius van de motor te kijken. Dit vertelt je hoe lang de accu mee zal gaan, zonder te worden opgeladen. Wanneer je dagelijks lange ritten moet maken en niet altijd over elektriciteit beschikt, dan is het goed om voor een motor met een extra lange actieradius te kiezen. Hou er ook rekening mee dat je nooit de maximale actieradius zult behalen, dus er moet wel wat speling zijn.

5. De prijs

En last but not least… de prijs. Een elektrische fiets kan een flinke investering zijn, maar het levert uiteindelijk ook veel op. Zeker als je hierdoor de auto langer laat staan. Gelukkig kun je de kosten ook zo duur maken als jezelf wilt. Er zijn zeer betaalbare modellen en modellen waar je de hoofdprijs voor betaalt. De beste betaalbare elektrische fiets is tegenwoordig gelukkig relatief eenvoudig te vinden dankzij online testjes. Zo betaal je nooit te veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader