Gezondheid en Verzorging

Aan welke eisen moet Nederlands drinkwater voldoen?

Drinkwater moet onze gezondheid geen schade toebrengen, maar juist ten goede komen. Daarom is het niet meer dan logisch dat er allerlei eisen gesteld worden aan ons kraanwater. Dankzij deze strikte regelgeving komt het Nederlandse drinkwater op internationaal niveau als beste uit de bus. Toch heeft ook ons kraanwater te maken met verschillende bedreigingen van buitenaf. Gelukkig is daar van alles aan te doen. Laat bijvoorbeeld een waterfilter van softwatersystems.nl in je woning plaatsen en ga voor nog zuiverder en zachter water in je hele huis. Lees gauw verder en zie hoe je kunt zorgen voor het allerbeste kraanwater in jouw woning!

Strenge regels voor ons drinkwater

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een aantal strenge regels opgesteld voor ons drinkwater. Deze regels zijn er om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen. Gezondheid staat natuurlijk altijd voorop. Daarom gelden er maximale hoeveelheden van diverse stoffen. Zo mag er niet teveel zout, natrium of ijzer in het water zitten. Verder moeten restjes van onder meer medicijnen, hormonen, bestrijdingsmiddelen en röntgencontrastmiddelen door de drinkwaterbedrijven zo veel mogelijk worden uitgefilterd. Ook bestanddelen als lood, nitraat en koper mogen slechts in een zeer kleine concentratie voorkomen in ons drinkwater. Daarnaast zijn er ook strenge eisen voor de smaak, kleur en geur van ons kraanwater. Om de kwaliteit van het water te kunnen blijven garanderen moeten er regelmatig controles plaatsvinden.

Nog schoner water dankzij een waterfilter

Ondanks het zorgvuldige filtratieproces door de verschillende drinkwaterbedrijven in ons land blijven er toch altijd kleine restjes over van metalen, medicijnen en andere ongewenste zaken. Met een waterfilter van softwatersystems.nl kun je zelf zorgen voor een nog betere filtratie van je eigen leidingwater. Het apparaat maakt gebruik van een actieve koolfilter die zelfs hele kleine deeltjes van medicijnen, metalen en bacteriën tegenhoudt. Voor het beste resultaat gebruik je de waterfilter in combinatie met een waterontharder in Den Bosch. Hierdoor krijg je veel zachter en schoner water uit je kranen. Dit is beter voor je gezondheid, prettiger voor je huid en ook nog eens een stuk beter voor je apparaten die met water werken. Zo gaan onder meer de wasmachine, waterkoker en vaatwasser een stuk langer mee.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader