Gezondheid en Verzorging

Laseren Nijmegen

Laser heeft in de hedendaagse moderne schoonheidssalon veel meer mogelijkheden!

Bij de term laserbehandeling in het schoonheidsinstituut denkt men al snel aan het verwijderen van ongewenste haargroei. Daar wordt de laser inderdaad veelvuldig voor gebruikt. Maar wist u dat de laser in de hedendaagse moderne schoonheidssalon veel meer mogelijkheden heeft? Sinds de laser zijn intrede heeft gedaan in schoonheidsbehandelingen, zijn de mogelijkheden van behandeling van diverse huidproblemen enorm toegenomen.

 

Wat er zoal kan met laserapparatuur

Ontharing

Het is hierboven al genoemd: overtollige en ontsierende haargroei. Haren worden met de laser permanent verwijderd. Vanwege het feit dat haren zich in verschillende groeifasen bevinden en alleen de haren in de actieve (anagene) groeifase bevinden verwijderd kunnen worden, moet men rekenen op 3 tot 6 behandelingen.

Verwijderen van ontsieringen

De laser kan ook worden ingezet om ontsieringen te verwijderen, zoals bijvoorbeeld couperose en pigmentvlekken. Ook littekens (bijvoorbeeld door acne) en ouderdomswratjes kunnen behandeld worden. Maar wist u dat zelfs schimmelnagels kunnen worden aangepakt met een laserbehandeling?

Veroudering

Bij de goede schoonheidskliniek in Nijmegen kunt u ook terecht voor laserbehandeling die de veroudering van de huid tegengaat. Een laserapparaat kan de diepere lagen van de huid bereiken en zo problemen als huidverslapping, fijne rimpels, vergrote poriën en een verouderde huid behandelen.

 

Laserbehandeling - Nijmegen

 

Chemische peeling: een opkikker voor het gehele gezicht

Het gebruik van de chemische peeling is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt omdat het een vrijwel pijnloze manier van verzorging is om de huid een flinke oppepper te geven. Deze peelings zijn voor huisgebruik verkrijgbaar en hebben werkstoffen als AHA’s (Alpha Hydroxyzuren) en BHA’s (Beta-Hydroxyzuren) en enzymen. Het gehalte aan werkstoffen is bij deze thuisgebruik producten echter laag. Voor wie een beter resultaat wil, is de chemische peeling bij het schoonheidsinstituut in Nijmegen beter geschikt. Deze heeft namelijk een hoog gehalte aan werkzame stoffen. Dit betekent dat alleen een professioneel opgeleide estheticienne deze behandelingen kan doen, omdat deze weet hoe hier mee om te gaan. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid gediagnostiseerd en wordt bepaald wat de hoogte van de werkzame stoffen in de peeling moet zijn. Dit is dus iets wat men absoluut niet op eigen houtje kan doen. Wel is een thuispeeling geschikt om het resultaat van de behandeling bij de schoonheidskliniek langer in stand te houden.

 

Waarvoor kan de chemische peeling worden gebruikt?

De werkstoffen in de chemische peeling verwijderen alle dode huidcellen. De huid ziet er daarna weer glad en gaaf uit en wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Deze behandeling wordt daarom ingezet bij huidveroudering en ouderdomsvlekken, bij een oneffen of ruwe huid en bij littekenvorming. Een chemische peeling kan spectaculaire resultaten geven.

Een aandachtspunt is echter dat de chemische peeling en zon niet erg goed samengaan. Bent u geïnteresseerd om deze behandeling te laten doen? Houd er dan rekening mee dat u de chemische peeling niet kort voor een geplande zonvakantie kan laten doen. Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken voordat u volop van de zon kan genieten. Tot die tijd zult u een zonbeschermingsproduct moeten gebruiken met minimaal SPF 50.

 

Wat een schoonheidskliniek in Nijmegen voor u kan betekenen

Veel meer dan vroeger kan een schoonheidsinstituut beschikken over moderne apparatuur in combinatie met onderzochte en beproefde werkzame stoffen. Dat betekent dat er veel mogelijk is om uw huidproblemen te behandelen. Vraag ernaar bij uw schoonheidskliniek in Nijmegen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader