Werk en Opleiding

Waar moet bedrijfskleding aan voldoen!

Bedrijfskleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar veel meer dan dat. Dit type kleding kan ook worden gebruikt voor persoonlijke bescherming. Werkkleding waarmee je veilig kunt werken is essentieel voor bepaalde beroepen. Je kunt je voorstellen dat de eisen per beroep verschillen. Beschermende kleding moet bijvoorbeeld brandveilig zijn of zichtbaar zijn bij weinig licht. Hoewel het belangrijk is dat het goed beschermd is tegen weersinvloeden, gelden er andere eisen. 

Goede bedrijfskleding moet per branche aan bepaalde normen voldoen, de zogenaamde EN- en ISO-normen. Alle kleding van het bedrijf Shirtsbedruk.nl voldoet aan deze huidige normen. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken.

Het moet veilig zijn

Het dragen van werk- of bedrijfskleding wordt steeds belangrijker. De belangrijkste reden waarom het dragen van de juiste beschermende kleding zo belangrijk is, is veiligheid en/of bescherming. De juiste bedrijfskleding moet aan verschillende specifieke eisen voldoen, die per werkomgeving kunnen verschillen. De reikwijdte van Jobo Promotion omvat bijvoorbeeld verschillende merken werkkleding met hetzelfde doel; de risico’s en/of gevaren verbonden aan een bepaalde werkomgeving te beperken. Werkgevers kunnen ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en beschermend schoeisel nodig hebben. Een werkomgeving kan bijvoorbeeld specifieke kwaliteitslabelvereisten hebben voor werkkleding. 

Zo zijn er bepaalde keurmerken waar werkschoenen aan moeten voldoen. Denk aan werkschoenen met val- of stootbescherming, werkschoenen met of zonder stalen neus, antislip design, energie absorberende hakken en meer. Daarnaast is het voor een bedrijf belangrijk om goed na te denken over de juiste werkkleding, zodat werkkleding passend bij de werkomstandigheden bijdraagt ​​aan het minimaliseren van ziekteverzuim.

Het zorgt voor gelijkheid

Het dragen bedrijfskleding op de werkplek zorgt voor naleving en gelijkheid tussen werknemers. Medewerkers voelen het als een eenheid en werken als een team aan de bedrijfsdoelen. Bovendien hoeven medewerkers niet meer na te denken over het kiezen van de juiste outfit voor het bedrijf. Het dragen van comfortabele werkkleding wordt door medewerkers gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die hetzelfde polo t-shirt of business shirt dragen. Medewerkers zijn steeds meer gehecht aan het bedrijf en dragen met trots het merk van het bedrijf. Het motiveert medewerkers om aan de verwachtingen van het bedrijf te voldoen, wat een positief effect heeft op de loyaliteit van medewerkers. Deze loyaliteit van medewerkers is essentieel voor het succes en de groei van een bedrijf.

Al helemaal in de maatschappij van nu staat gelijkheid hoog in het vaandel, waardoor je er eigenlijk niet meer aan ontkomt. Dus het is sowieso iets wat in je gedachten moet nemen wanneer je bedrijfskleding kopen wil.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader