Algemeen

Het voordeel van een 3-in-1 kinderwagen

Bij het kiezen van een kinderwagen leert onze ervaring dat de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste zorg van ouders is. Ook nieuwe ouders vinden het belangrijk dat de kinderwagen zo lang mogelijk dienst doet aan hun kind. Deze twee aspecten zijn heel begrijpelijk omdat het kopen van een kinderwagen een grote investering is. Multifunctionele kinderwagens, zoals het 3-in-1-model, zijn het populairst, en niet zonder reden. 

We bespreken de voordelen van een 3-in-1 kinderwagen en of het de moeite waard is om voor een dergelijk product te kiezen.

De 3-in-1 kinderwagen is multifunctioneel

De multifunctionele 3 in 1 kinderwagen wordt ook wel vaak hybride genoemd, wat goed past bij het concept van het product. Tot voor kort waren de mogelijkheden voor ouders zeer beperkt. In de praktijk komt het neer op het kopen van een dieptewandelwagen voor een pasgeboren baby en een aparte kinderwagen voor later. 

Ook voor de auto moet een apart autostoeltje worden aangeschaft. Door de ontwikkeling van de afgelopen jaren hebben ouders nu ook de mogelijkheid van een multifunctionele kinderwagen die dit probleem in één keer kan oplossen. Momenteel zijn er twee varianten van deze kinderwagens. De 3-in-1 kinderwagen heeft een diepe reiswieg, kinderwagen en autostoeltje. De 2-in-1 variant heeft geen autostoeltjes.

De 3 in 1 kinderwagen ten opzichte van goedkopere kinderwagens

Kiezen voor een 3-in-1 kinderwagen heeft veel voordelen ten opzichte van een goedkope kinderwagen, zoals een eenmalig te gebruiken kinderwagen, ruimtebesparend door de mogelijkheid om onderdelen te combineren en daarmee ook direct gebruiksgemak. 

Hij is degelijk gebouwd en heeft leuke extra’s, zoals een groot stuur. Houd er rekening mee dat het gewicht iets zwaarder kan zijn dan meerdere kinderwagens (waarvan er meerdere moeten worden gekocht om dezelfde functionaliteit te hebben als drie van de kinderwagens) en dat de initiële eenmalige uitgave hoger is, maar het is een verstandige investering omdat kinderwagens, reiswiegjes en (mogelijk) autostoelen zijn duurder wanneer ze afzonderlijk worden gekocht.

3-in-1 kinderwagens worden ook wel multifunctionele kinderwagens genoemd. Dan heb je het over het frame of onderstel (1) waarop de reiswieg (2) of de kinderwagenbak kan worden gemonteerd, en later de kinderwageninzet (3). Zo groeit de 3-in-1 kinderwagen mee met je kindje en kun je de combi ruim 3 jaar gebruiken. Met de adapterkit is het ook mogelijk om de eerste maanden (groep 0 en 0+) autostoeltjes op het frame van de 3-in-1 kinderwagen te plaatsen. Dit is in de praktijk erg handig, zeker als je kind wat ouder en dus ook zwaar is. 3-in-1-kinderwagens zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, met een verscheidenheid aan opties en prijsklassen die sterk variëren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader