Wonen / Huis en Tuin

Welke diensten biedt een slotenmaker aan?

Er zijn verschillende situaties, waarin de hulp van een professionele slotenmaker in Dordrecht wenselijk is. Inbrekers gebruiken tegenwoordig diverse methodes om woningen binnen te dringen. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij men met grof geweld een cilinder probeert te forceren. De kans op schade aan de cilinder is hierbij zeer groot; ook wanneer het een inbreker uiteindelijk niet lukt de woning binnen te komen. Een slotenmaker helpt je door het beschadigde slot te herstellen. Dat doet een slotenmaker niet alleen na een inbraak, maar bijvoorbeeld ook wanneer je het slot zelf beschadigd hebt. Daarvan kan sprake zijn, als je het slot hebt proberen te openen met een schroevendraaier bij een buitensluiting.

Inbraakbeveiliging van een woning verbeteren

Niet alleen ondersteunt een slotenmaker huishoudens bij het herstel van inbraakschade; ook voor het voorkomen van een inbraak kun je op een slotenmaker rekenen. De slotenmaker voert in zo’n geval een analyse uit, om te bepalen wat de zwakke plekken zijn in de beveiliging van je huis. Op basis van zo’n analyse zorgt de slotenmaker vervolgens doelgericht voor verbeteringen. Het installeren van een alarmsysteem kan er een goed voorbeeld van zijn. Combineer het alarmsysteem met een verbeterd slot op de voor- en achterdeur van je woning.

Met spoed een buitensluiting oplossen

Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoeddienst aan. Je kunt dag en nacht op zo’n spoeddienst rekenen; men staat vaak al binnen een half uur voor de deur. Het inschakelen van een spoeddienst is wenselijk na een inbraak, om de ontstane schade te herstellen. Ook bij een buitensluiting wil je het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. Een slotenmaker probeert het slot in eerste instantie zonder schade voor je te openen. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan kan deze de cilinder uit het slot verwijderen om de deur open te maken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader