Wonen / Huis en Tuin

Wat doet een loodgieter?

Op verschillende momenten kan de ondersteuning van een professionele loodgieter in Den Bosch van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van de badkamer, waarbij je de indeling van deze ruimte verandert. Een loodgieter toetst je plannen op de haalbaarheid ervan en kan advies geven over mogelijke verbeteringen in deze plannen. Daarbij ondersteunt de loodgieter je bij het leggen van nieuwe leidingen in de badkamer, of het verleggen van het bestaande leidingwerk. Het is heel verstandig dergelijke klussen aan een loodgieter over te laten. Worden de klussen op verkeerde wijze uitgevoerd, dan loop je het risico op speling tussen de verschillende delen van een waterleiding. Er zal als gevolg hiervan water uit de leidingen sijpelen. Iets wat je wilt voorkomen. In dit artikel lees je meer over de hulp die een loodgietersbedrijf je biedt.

Lekkage opsporen in huis en verhelpen

Mocht zich een lekkage voordoen in huis, dan is het belangrijk deze op een zo kort mogelijke termijn te verhelpen. Het verkleint de kans op een ernstige vochtschade aan de woning aanzienlijk. Een loodgieter spoort de bron van een lekkage op en zorgt op basis daarvan direct voor een passende oplossing. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van lekkages te onderscheiden. Denk aan een gescheurd rubberen ringetje van de kraan, een leiding die geraakt is bij het boren in muren, een lekkage door een gesprongen leiding in de winter, enzovoorts.

Herstel van een verstopping in de afvoer

Vergelijkbaar met een lekkage, moet ook een verstopping in de afvoer zo snel mogelijk opgelost worden. Een verstopping zal niet alleen voor een vervelend geurtje in huis zorgen; ook loop je het risico dat een toilet of bijvoorbeeld gootsteen niet meer te gebruiken is naarmate de verstopping erger wordt. Het is het gevolg van het gegeven dat water na verloop van tijd helemaal niet meer wegstroomt richting de centrale riolering.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader