Zakelijk

Dit moet je weten over orderpicktrucks

Je bent meer dan waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je meer moet weten over wat nu precies orderpicktrucks of orderverzameltrucks zijn. Het betreft hier een type magazijntruck welke wordt ingezet voor het verzamelen van goederen. Dit gebeurt steeds op basis van een bepaalde orderverzamellijst. Omwille van het feit dat er niet overal sprake is van de uitlevering van complete pallets is het zo dat er orderpicktrucks in het bijzonder zijn ontwikkeld voor het kunnen verzamelen van allemaal losse colli. Wil je hier meer over ontdekken? Neem dan vooral even de onderstaande informatie door! 

 

Keuze tussen twee verschillende soorten orderpicktrucks 

We maken in de praktijk een onderscheid tussen twee verschillende soorten orderpicktrucks. Dit betekent dat we concreet een onderscheid maken tussen deze opties:

  • De horizontale orderpicktruck;
  • De verticale orderpicktruck;

Voor allebei deze soorten geldt dat ze grijphoogte verschillend is. Voor het horizontale exemplaar geldt dat ze geschikt is voor order verzamelen tot het eerste stellingliggerniveau is bereikt. Het voordeel waar je hierbij op kan rekenen heeft te maken met het feit dat er meer picks binnen een kleinere tijdspanne kunnen worden behaald. Voor de verticale orderpicktruck geldt dat ze in het bijzonder is ontworpen om aan orderpicking te doen bij hogere grijphoogtes. 

 

In te richten op maat van de wensen van de gebruiker 

Bij kopen van orderpicktrucks zal je in de praktijk veelal tot de conclusie komen dat deze specifiek kunnen worden ingericht op basis van de inzetsituatie van de gebruiker waarvan sprake is. Sowieso is het zo dat er bij het ontwerpen van dit hulpmiddel aandacht wordt besteed aan zaken zoals bijvoorbeeld:

  • Het comfort;
  • De ergonomie;
  • De veiligheid;

De beperkte opstaphoogte zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aangename op- evenals afstap. Er zijn op de trucks bovendien doorgaans verschillende opbergmogelijkheden voorzien. Voor bepaalde zaken geldt evenwel dat ze optimaal aangekocht kunnen worden. Denk hierbij onder meer aan een extra gedempt platform. Op deze manier kan je gedurende de volledige dag rekenen op een echt optimale vering. Dit kan dan ook met zekerheid het overwegen waard zijn. Zoveel is zeker. 

 

Kan iedereen zomaar een orderpicktruck besturen?

Een tevens zeer belangrijke vraag die in de praktijk ontzettend vaak weerklinkt heeft te maken met het feit of iedereen over de mogelijkheid beschikt om orderpicktrucks zomaar te besturen. Dat is niet het geval. Er dient rekening mee te worden gehouden dat het hierbij gaat om een bedrijfsvoertuig waarvoor een bepaald certificaat is vereist. Dit gezegd hebbende valt een dergelijk certificaat vrij eenvoudig in slechts één dag te behalen. De cursus die je hiervoor dient te volgen zorgt ervoor dat alle regels met betrekking tot het omgaan met de orderpicktruck worden uitgelegd. Dit geldt bovendien eveneens voor de veiligheidsvoorschriften.

Het volgen van de cursus voor orderpicktrucks zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van zowel de theorie als de praktijk. De cursus wordt afgesloten met behulp van een examen. Slaag je erin om dit examen succesvol af te ronden? Dan zal je kunnen vaststellen dat je als gevolg daarvan niet alleen het orderpicktruck certificaat zal verkrijgen, maar ook de zogenaamde ARBO pas. Voor dit bijzondere certificaat geldt dat er sprake is van een geldigheid van vijf jaar.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op deze website: ‘Htas‘. Of bekijk onze blog pagina voor meer of andere leuke onderwerpen en artikelen. Zoals: Webwinkels, Eten & Drinken, Recreatie en Vrije tijd, Vakantie en Reizen, en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader