Algemeen

Huis schoonhouden doe je met deze tips

Een schoon huis is een rustig hoofd. Het is heel belangrijk om je huis schoon te houden. Ook al kan het soms lastig zijn voor sommige mensen is het wel heel belangrijk om een opgeruimd en schoon huis te hebben wanneer je weer thuis komt na het werk. Er zijn verschillende soorten manieren waardoor jij ervoor zorgen kunt dat jouw woning netjes en schoon blijft. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een schoonmaakster gedacht? Wanneer jij gebruik maakt van een schoonmaakster, hoef jij de boel alleen maar bij te houden. Daarnaast helpt het om je taakjes zo te verdelen dat je niet alles in één keer hoeft te doen. Je huis schoonhouden wordt een makkie met deze tips:

Een schoonmaakster inhuren

Wanneer je werkt, sport, kinderen hebt, weet je dat je je tijd goed moet verdelen. Daarnaast moet je natuurlijk boodschappen doen en ook het huishouden regelt zichzelf niet. Je moet poetsen, schoonmaken, stofzuigen, de bedden verschonen en ga zo maar door. Het kan een hele taak zijn. Een beetje hulp in de huishouding kan dan ook erg prettig zijn. Een schoonmaakster helpt jou daarmee. Wanneer een schoonmaakster bijvoorbeeld eens in de week bij jullie komt schoonmaken, hoef jij de boel alleen maar bij te houden. Dit zal je een stuk rust geven waardoor je meer tijd hebt voor leukere dingen. Denk je nu: help ik zoek een schoonmaakster? Dan hebben we de tip voor jou! Een schoonmaakster inhuren die onder vaste afspraken bij jou komt schoonmaken vind je bij: ik zoek een schoonmaakster.

Elke dag opruimen

Elke dag de troep die je achterlaat opruimen helpt al heel veel om je huis goed schoon te houden. Dit creëert een rustige en schone leefomgeving. Ik weet dat dit voor sommige mensen nog wel is lastig kan zijn. Voor mijzelf kan dat namelijk ook lastig zijn, maar wanneer je het consequent blijft doen, zul je er echt profijt van hebben en zal het je echt helpen om je huis goed schoon te houden. Dus dit betekent als je iets gebruikt hebt, je het na afloop meteen opruimt. Laat de vieze vaat niet staan, maar werk er meteen mee af. Het strijkijzer ruim je direct na het strijken op en de gestreken kleding pak je in de kast. Ook de kleding die je hebt gedragen, doe je meteen in de wasmand, hang je uit of pak je terug in de kast. Wanneer je ervoor zorgt dat je dit meteen doet, zal dit zorgen voor rust in je huis en in je hoofd.

Wekelijkse taakjes

Zorg er voor dat je sowieso een paar keer per week je huis stofzuigt. Dit hoeft echt niet elke dag hoor, maar wel wanneer het nodig is. Tip: doe je schoenen uit bij binnenkomst. Je loopt je huis naar binnen met de schoenen die je de hele dag buiten hebt aan gehad, dit vuil neem je dan overal mee naartoe. Wanneer jij je schoenen bij thuiskomst uit doet, voorkom je dat je het vuil verder door je huis verspreid. Tijdens het eten, vooral met kinderen, kan het nog wel is een troep worden onder de tafel op de grond. Dit zijn allemaal voorbeeldjes waarom het stofzuigen van je huis zo belangrijk is. Ga ook een aantal keer in de week met een doekje voor dingen heen. Zoals de kasten, de tv, de tafeltjes. Dit zijn allemaal dingen die best veel stof vangen en waar wij onze dagelijkse dingen opleggen op gebruiken. Houd dit dus ook goed schoon.

Taken verdelen

Ben je met meerdere personen in huis? Heel simpel, verdeel de schoonmaaktaken over de mensen die in het huis wonen. Zo hoef je het niet allemaal alleen te doen. De een gaat het huis stofzuigen en de ander die ruimt de tafel af. Zo zorg je er samen voor om het huis goed schoon en netjes te houden. Jullie moeten immers toch allemaal samenleven, dus moeten jullie er ook samen voor zorgen dat het huis netjes en schoon blijft!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader