Uncategorized

De beste tips bij het overbieden van de vraagprijs

Overweeg jij een huis te kopen en boven de vraagprijs te bieden? En zoek je naar tips bij overbieden? Of word je juist gek van andere kopers die dat doen? Gemiddeld gezien wordt er maar liefst: 28% boven de vraagprijs geboden, wat in grote steden rond de randstad 79% nog veel hoger lag. En omdat dit waarschijnlijk nog een tijdje doorgaat, zetten wij de risico’s en aandachtspunten van overbieden huis op een rij.

Hieronder lees je er meer over:

Tips bij overbieden? Hieraan moet je denken:

Wat veel mensen vergeten bij het betalen van een hoge prijs is dat je maar 100% van de waarde van het huis kunt lenen! Te veel betalen lijkt misschien de nieuwe norm, maar de bank geeft je alleen een hypotheek die gelijk is aan de waarde van het huis. Dus houd daar rekening mee en wat ons betreft: één hele goede tip bij overbieden.

De waarde van de woning wordt bepaald door een taxateur en vervolgens door de bank gebruikt bij je hypotheekaanvraag. Ga daarom voor aanvang van de veiling na hoeveel de woning waard is en of deze goed aansluit bij de vraagprijs. Natuurlijk kun je ook je eigen kadastraal onderzoek doen als een echte Sherlock Holmes. Daar kun je zien wat er voor vergelijkbare woningen in de buurt is betaald.
Wordt het overboden? Je moet dan een hoger bedrag dan de waarde van de woonruimte zelf betalen of financieren met een aparte lening.

Let op: geld lenen moet ook echt geld opleveren. Als je bijvoorbeeld 200.000 betaalt voor een huis van 180.000, moet je het verschil van 20.000 zelf financieren. En vergeet de bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting en hypotheekakte niet! Dit is een percentage van de aankoopprijs, dus hoe hoger je biedt, hoe hoger de meerprijs.
Je overweegt om boven de vraagprijs te bieden omdat je deze woning nu echt wilt hebben. Maar wil je er de rest van je leven wonen of zie je het als je eerste woning die je na een paar jaar verlaat? Dat is iets om zeker rekening mee te houden. En daarom wat ons betreft: één hele goede tip bij overbieden.

Het overbieden huis verhoogt het risico op uitstaande schulden, vooral als je huis gewoon in minder tijd wilt verkopen. Dat je nu een x bedrag voor het huis betaalt, betekent niet dat anderen dat later ook zullen doen. Het is daarom verstandig om na te denken over je toekomstplannen om een ​​goed doordacht aanbod te doen. Hypotheekadviseurs hebben geen glazen bol, maar kunnen je wel goed adviseren over je persoonlijke situatie. Bespreek dan vrijblijvend de mogelijkheden voor jou! Dus je bent sowieso beter af.

Tips bij overbieden? Vergeet deze zaken ook niet!

Tips bij overbieden? Zodra je bod is geaccepteerd, gebeuren er twee dingen: een vrolijk dansje en het tekenen van een voorlopig koopcontract. En tenzij je het huis op contanten kunt runnen, raden we aan om uw hypotheek als bepaling in het contract op te nemen. Zo voorkom je een hoop ellende als je hypotheek er niet komt. In de meeste gevallen betaal je 10% van de aankoopprijs als boete. Het is gelegen op een huis van € 200.000 dus € 20.000! Een bedrag dat gemakkelijk te ontvangen is, maar erg vermoeiend om te betalen. Nadat een koopovereenkomst is getekend, heb je nog drie dagen wettelijke bedenktijd. Hierin kan je kosteloos en zonder reden van het huis afzien. Houd hierbij: wel rekening met de 3-dagen wettelijk bedenktijd. Daarnaast, is het inhuren van een taxateur, ook iets wat je zekerweten moet doen. Je kunt je woning altijd binnen drie dagen laten taxeren om te bepalen of je niet voor verrassingen komt te staan. Als de waarde veel lager is dan je denkt, zul je meer uit eigen zak moeten betalen. Bepaal daarom vooraf hoeveel je zelf voor de woning kunt betalen, zodat er voldoende overblijft voor andere uitgaven. En waardoor je niet voor vervelende onverwachtste verassingen komt te staan. Dat is namelijk ontzettend zonde en had je misschien nog wel het huis willen verbouwen? Of misschien nieuw meubilair willen kopen? Kan dat dan toch anders uitvallen.
Dit waren onze tips bij overbieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader