Gezondheid en VerzorgingRecreatie en Vrije tijd

Wat je moet doen als je nagels snel afbreken

Merk jij dat jouw nagels constant en snel afbreken? Lees dan snel verder. We leggen je namelijk precies uit wat je ertegen kunt doen. Daarbij doelen we niet alleen op hoe je dit voorkomt, maar ook hoe je dit probleem oplost.

Het belang van dieet

Een van de grootste factoren die beïnvloeden hoe snel je nagels afbreken, is jouw dieet. Als jij namelijk niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zullen jouw nagels sneller afbreken. Jouw nagels hebben stoffen als ijzer, zink, calcium, eiwitten, vitamine A en vitamine D. Daarnaast helpt een goede nachtrust ook met het krijgen van sterkere nagels. Zorg er daarom voor dat je dit allemaal voor elkaar hebt, zodat jouw nagels eindelijk sterker worden.

Voorkom uitdroging van jouw nagels

Een van de grootste redenen waarom nagels snel afbreken naast jouw dieet, is dat jouw nagels zijn uitgedroogd. Uitgedroogde nagels worden bros, waardoor de textuur van jouw brosse nagels afbreken een stuk makkelijker maakt. Je kunt uitgedroogde nagels voorkomen door ze onder andere niet te vaak in contact te laten komen met water en handschoenen te dragen tijdens huishoudelijke taken waarbij chemicaliën worden gebruikt.

Ga langs een specialist

Een makkelijke manier om nagels die snel afbreken te voorkomen, is door naar een nagelspecialist als Tinkerbellsbox te gaan. Er worden daar namelijk allerlei producten gebruikt die bijvoorbeeld voorkomen dat jouw nagels uitdrogen. Je krijgt precies te horen welke oliën je het beste kunt gebruiken op dagelijkse basis op jouw nagels gezond te houden. Zo weet jij precies wat je moet doen. Daarnaast kun je bij elke afspraak samen bekijken waar het nog aan schort met jouw nagels, op een individuele basis krijg je dan een plan die perfect bij jou past.

Kies voor vijlen in plaats van knippen

Tot slot kun je het beste jouw nagels vijlen in plaats van knippen. Bij het knippen van jouw nagels neemt de kans op een scheur in jouw nagel toe, waardoor hij sneller afbreekt. Door jouw nagels te vijlen, omzeil je dit probleem. Zorg er wel voor dat je altijd in dezelfde richting jouw nagels vijlt. Anders breekt hij alsnog af, en dat wil je voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader