Auto's, Motoren & Banden

De voordelen aan een auto leasen

Leasen is een van de meest betaalbare en probleemloze manieren om toegang te krijgen tot een nieuwe auto. Iemand betaalt een aanbetaling, gevolgd door regelmatige maandelijkse betalingen voor een bepaalde periode – vaak twee of drie jaar. Bij verschillende bedrijven kan leasen handig zijn, zoals een operational lease bij Superlease. Deze maandelijkse betalingen zijn meestal lager dan bij andere vormen van autofinanciering. Het grote verschil tussen leasing en andere vormen van financiering is dat iemand de auto huurt en dat degene deze niet meer bezit nadat zij klaar zijn met betalen. Het proces is ook dat diegene de auto immers aan het einde van het contract inlevert. Er zijn dus veel voordelen aan het leasen van een auto.

Lagere maandelijkse betalingen & reparatiekosten

Een van de grootste voordelen van het leasen van een auto zijn doorgaans lagere maandelijkse betalingen dan wanneer iemand financiering zou krijgen om de auto te kopen. In plaats van de volledige waarde van de auto te betalen, dekken de maandelijkse betalingen de afschrijving van het voertuig (plus huur en belastingen) over de leaseperiode. Omdat iemand alleen de afschrijving financiert in plaats van de aankoopprijs, zal de betaling meestal veel lager zijn, en dat is een groot voordeel. Deze besparingen, ook in verband met de reparatiekosten die er dus minder vaak zijn, of verzekerd worden, kan iemand helpen upgraden naar een nieuwer, meer wenselijk model voor hun budget en geld besparen op een goedkopere auto betaling.

Meer voertuigen om uit te kiezen

Veel mensen hebben een droomauto op het oog, maar kunnen moeilijk in aanmerking komen voor financiering om te kopen. Het leasen van een auto opent echter de deur naar duurdere modellen en uitrustingspakketten, omdat het meestal gepaard gaat met een lagere maandelijkse betaling voor hetzelfde voertuig. Dit geeft hen meer flexibiliteit met hun voertuigopties, zodat ze het voertuig kunnen kiezen dat het beste bij hun levensstijl past. Of het nu gaat om iemand die het erg druk heeft met het gezin of juist gemakkelijk elektrische auto leasen zakelijk wilt doen voor hun gemak, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Geen zorgen maken over het doorverkopen

Voor ‘closed-end leases’, als de lease voorbij is, geeft de persoon die een auto least hem gewoon terug aan het bedrijf en gaat hij of zij gewoon verder met de volgende auto. Er is geen gedoe om het te proberen door te verkopen, en de waarde van de auto aan het einde van de lease is de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij, niet de persoon die de auto in de eerste plaats leasede. Ze kunnen aan het einde van de leaseperiode nog aansprakelijk zijn voor extra bedragen, waaronder overmatige slijtage en gebruik en overtollige kilometers, maar dat hangt ook af van de auto en het contract dat bij aanvang van de lease door het bedrijf is overeengekomen.

Zijn er ook nadelen?

Bij elk voordeel is er wel een nadeel. In sommige gevallen met een auto leasen kan het toch meer geld kosten dan in eerste instantie gedacht was, en de auto is uiteindelijk niet van diegene die hem least. Maar, met dit gezegd te hebben, is er zeker geen definitief goed of fout antwoord op de vraag of iemand een auto moet leasen of kopen. Het hangt uiteindelijk af van iemands levensstijl, financiën en persoonlijke voorkeur. Leasen kan voor sommigen een uitstekende optie zijn, maar ook niet voor anderen. Voordat mensen de dealer binnenlopen en een contract ondertekenen, moeten mensen de voor- en nadelen van het leasen van een auto begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader