Meubels

Hoe kan je je meubels een vintage boost geven?

Wil je jouw interieur een vintage uitstraling geven? Je hoeft hiervoor geen nieuwe meubels te kopen bij de antiekhandelaar of op zoek te gaan naar vintage tweedehands meubels. Je kunt de meubels die je al hebt goed gebruiken voor een vintage interieur. In dit artikel lees je namelijk hoe je eenvoudig meubels een vintage boost kunt geven.

Meubels op wieltjes

Men kan het moeilijk ontkennen dat het ambacht meubelmaken voorheen toch creatiever was dan vandaag de dag. Je kunt hier wel gebruik van maken en inspiratie uit opdoen. Je kunt een saai oud bureau helemaal vintage opknappen door meubelwielen voor je bureau te gebruiken. Je geeft zo een oud bureau een vintage uitstraling en het is nog praktisch ook. Je kunt dankzij meubelwielen voor je bureau het bureau eenvoudig verplaatsen. Dit is ideaal wanneer je een krappe woning hebt en het bureau multifunctioneel is. Natuurlijk kun je meubelwielen ook onder andere meubels plaatsen. Wat dacht je van een klassieke bank met handige meubelwielen?

Een nieuw likje verf

Wil je een meer vintage uitstraling in huis? Wil je bijvoorbeeld een ’70s uitstraling in de woonkamer? Dan is dat heel eenvoudig te bewerkstelligen door een oud meubel op te knappen met een likje verf. Heb je bijvoorbeeld een oude houten salontafel waar je op uitgekeken bent? Koop dan een pot okergele verf en geef deze salontafel een jaren 70 boost. Door oude meubels op te knappen, kun je ze een vintage effect naar smaak geven. Ook kun je gebruik maken van krijtverf of kalkverf om een meubel er ouder uit te laten zien. Zo kun je een nieuwe meubel een ouderwetse en vintage uitstraling geven.

Kies voor natuurlijke materialen

Vroeger waren de meubels gefabriceerd van “echte”of meer natuurlijke materialen. Wil je jouw woning een vintage uitstraling geven? Zeg dan vaarwel tegen plastic of gemodificeerde materialen van de meubels. Wanneer je enkel kiest voor natuurlijke materialen, zul je zien dat jouw woning er direct meer vintage uitziet.

 

Toe aan verandering van het interieur en wil je meevaren op de vintage trend? Maak dan gebruik van bovenstaande tips. Je kunt zonder al te veel moeite nu al jouw woning een vintage boost geven door huidige meubels aan te passen, een likje verf of door het plaatsen van meubelwielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader