Algemeen

Waarom een notitieboek noodzakelijk is

Tegenwoordig zijn er talloze apps en programma’s om je ideeën, gedachten en taken op te schrijven. Maar er is een reden waarom mensen zoals Oprah, Bill Gates, Sheryl Sandberg en andere succesvolle mensen een notitieboek gebruiken.

Met gemiddeld 70.000 gedachten die elke dag door je hoofd gaan, kun je soms gewoon niet productief zijn. Vooral omdat veel van die gedachten ook herhalingen zijn van eerdere gedachten. Het is niet alleen vervelend en vervelend, maar het is ook tijdverspilling. Bovendien, met al die gedachten in je brein weinig ruimte voor creatief nadenken en probleemoplossing te werk gaan. Daarom kan een notitieboekje helpen. Lees hieronder verder hoe het je kan helpen:

Je notitieboek personaliseren

Ongeacht hoe je dingen in ‘mijn notitieboekje of je notitieboekje’ opschrijft of welk type notitieboek je gebruikt, gebruik degene die voor jou werkt. Alle succesvolle mensen die ik eerder noemde, gebruikten hun laptops op een andere manier. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het helpt om hun gedachten te ordenen en hun geest te kalmeren als ze het druk hebben en de tijd willen nemen.

En hoe mooi is het dan om met je eigen persoonlijke notitieboekje rond te lopen, die echt helemaal uniek is. Zo geef je er toch nog een persoonlijke feeling bij en kun je ook je eigen identiteit goed naar voren laten komen. Of het nou voor zakelijk of persoonlijk gebruik is, dat maakt in dit geval dan ook niet uit.

Het belang van een notitieboekje

Soms is alles wat je nodig hebt om vooruit te komen een goed idee. Door je ideeën op te schrijven in je gepersonaliseerd notitieboekje met naam. Kunt je ze vastleggen zodra ze in je opkomen. Niet alle ideeën zijn geweldig, maar hoe meer je schrijft, hoe groter de kans dat je op ideeën komt die het waard zijn om te ontwikkelen. Bovendien krijg je door ze te schrijven en te lezen ook nieuwe ideeën.

Als gedachten en ideeën in je hoofd zitten, gebeurt er niets met ze. Maar zodra je ze opschrijft, stimuleert het andere dingen in je hersenen, waardoor je weer op ideeën komt. Zet alles op papier en zie het als een geheel, op een gegeven moment valt de munt en zie je ook de schakels.

Daarnaast klinkt het een beetje achterhaald, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat je door alles op te schrijven, taken en afspraken beter onthoudt dan wanneer je ze digitaal ‘opschrijft’. Er gebeurt iets in je hersenen als je met de hand schrijft in je eigen handschrift. Dus pak een notitieboekje en een pen en je zult merken dat je meer onthoudt.

Komen je gedachten altijd op de ongemakkelijkste momenten en wanneer dingen echt niet gaan zoals gepland? Als je iets niet meteen kunt schrijven en op je geheugen moet vertrouwen, zul je merken dat er onderdelen ontbreken. Super zonde. Schrijf ze op en ze blijven je voor altijd bij! Dus pak eens vaker je pen erbij en schrijf dingen op, want het is belangrijker dan je misschien zelf dacht!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button
ajax-loader